Entrevista al Carles Lorente

President i entrenador del Club Atletisme Sant Celoni

Carles Lorente: “tenim previst organitzar les jornades de promoció de primavera, sobretot perquè puguin competir tots els nostres atletes”.

És llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Màster en Alt Rendiment Esportiu i Doctor en Activitat Física i Esport, èmfasi en rendiment humà. Actualment és professor d’Educació Física i Entrenador d’Atletisme.

A més dins la Federació Catalana d’atletisme forma part del comitè tècnic essent el responsable de formació i recerca.

Com a president, quines sensacions tens per aquesta nova temporada?
Doncs comencem una temporada que té pinta de ser apassionant. Tenim gairebé totes les categories plenes, amb molts nens i nenes que van pujant i aprenent i millorant tècnicament i que s’han d’unir al grup que participa a la lliga catalana absoluta de clubs.

En relació amb altres temporades el fet de la pista en remodelació, ha dificultat a l’inici d’ella i a les noves inscripcions? N’hi ha hagut més o menys?
La veritat és que sí, el fet d’estar desubicats ha fet que comencem una mica dubitatius, però a mesura que han anat passant els dies les inscripcions s’han mantingut a un ritme molt semblant al de l’any passat. A les famílies i els atletes que confien amb nosaltres no venen només pel color de la pista, sinó per com fem la nostra feina.

Com esteu enfrontant l’adaptació a entrenar en un altre espai? I els atletes, Creus que s’han pogut adaptar bé?
I tant que sí! Som un esport que està acostumat als canvis. Si bé és cert que per entrenar segons quines proves, pot costar més, tots els tècnics i tècniques del club s’han adaptat molt bé al canvi. Hem tingut la sort que tant l’IES Baix Montseny com l’Escola Soler de Vilardell ens han obert les seves portes sense problemes per poder facilitar la tasca d’entrenament

Quins avantatges creus que ens aportarà la nova pista?
Doncs un material nou i més modern sempre aporta beneficis. L’anterior ens va durar 27 anys i ja estava petrificada. Ara, la sensació corrents serà fantàstica, a més com afecta la recuperació dels entrenaments, segur que patirem menys molèsties musculars.

Aquest any, el CASC té previst organitzar competicions en la nova pista? Quines?
De moment tenim previst organitzar les jornades de promoció de primavera, sobretot perquè puguin competir tots els nostres atletes. Mirarem a veure si podem organitzar algun control de la FCA i qui sap si fins i tot muntem algun meeting!

Quins objectiu tens com a president a curt o a llarg termini?
Un dels objectius que ens vam proposar en començar la candidatura era l’actualització de la documentació del club, poc a poc ens hem anat modernitzant en molts aspectes de funcionament, adaptant-nos a les noves demandes de les diferents organitzacions. Sempre tenim reptes per davant que ens hem de plantejar. Un dels que més hi estem treballant és l’actualització i renovació de la presència online: tenim web nova, estem dinamitzant les diferents xarxes, etc…

Quan tindrem la pista acabada per poder tornar als entrenaments amb normalitat?
Doncs segons les noves indicacions de l’ajuntament ens obriran la pista el dia 28 de novembre! Ja en tenim moltes ganes!!!

Hi ha previst algún acte d’inauguració? Quan?
Tot això està en marxa, però encara en una fase molt inicial. Volem fer alguna cosa grossa!

Creus que la nova direcció de la FCA ajudarà a clubs petits com el nostre? Com?
La idea de la nova direcció de la FCA és que tots els clubs hi tinguin cabuda. S’estan fent petits canvis per posar al dia la federació, a més sempre estan oberts a rebre qualsevol tipus de consideració dels clubs que siguin. La Mercè, la presidenta, és una persona amb moltes ganes de fer coses. Li agrada tenir nous projectes i trobar la manera de dur-los a terme. Al final l’objectiu és promocionar i millorar l’atletisme i tots els clubs en són partícips d’això!

Tindrem pista coberta aquesta temporada d’hivern?
I tant! Des de la federació es va moure tot per aconseguir el finançament i començar les obres per poder estrenar pista coberta i així ha estat! Malgrat que l’antiga pista ens ha anat molt bé durant aquests dos anys, una federació com la catalana es mereix tenir una pista de primer nivell, i la tenim!