HISTÒRIA DEL CASC

Orígen i evolució del Club d'Atletisme Sant Celoni

El Club d’Atletisme Sant Celoni va néixer fa més de 40 anys, i des d’aleshores ha estat el referent de la pràctica de d’aquest esport al Baix Montseny.

Els orígens del Club

Els orígens de l’activitat atlètica a Sant Celoni es remunten a la meitat dels anys quaranta, on es van començar a disputar les primeres competicions organitzades per la OJE (Organización Juvenil Española), un règim depenent del franquisme. Aquestes curses eren d’àmbit pedestre, donaven la volta al municipi i, algunes, es van celebrar al camp de futbol. El primer cros que es va celebrar va ser el 1947 i no es troba cap constància d’activitats atlètiques abans de la Guerra Civil. 

Ara comencem una nova etapa, amb una web ambiciosa que esperem que serveixi no només per informar de resultats sinó també per divulgar un esport que ens apassiona i que els darrers anys ha agafat embranzida al Baix Montseny.

Tal com van demanar els administradors del blog ja fa anys, us demanaríem que ens aviseu de les notícies que puguin ser d’interès per a tots, i de les quals nosaltres podem no tenir coneixement. Per exemple, si un atleta participa individualment en una prova, això és una notícia que ens pot passar desapercebuda, però de la qual en podem fer ressò. Tot ajuda a engrescar els atletes que s’esforcen i els que s’estan plantejant afegir-se al Club. També podeu compartir amb nosaltres les fotos i vídeos que feu dels vostres fills/ parents / amics amb nosaltres.

Us podeu comunicar amb nosaltres al següent e-mail: comunicació@atletismesantceloni.cat

Moltes gràcies per la col·laboració.

Actualment al club hi ha xx atletes federats que participen en totes les proves del circuit.

Actualment al club hi ha atletes de xxx municipis des d’Arbúcies fins a Cardedeu.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

La pista Municipal d’atletisme

La construcció de la Pista Municipal d’Atletisme va ser promoguda per l’alcalde Ferran Catarineu Prat que va veure un futur atlètic al poble. Ell mateix va ser qui, el 1975, va comprar la zona de Can Sans on, posteriorment, hi ubicaria la instal·lació. 

Les Pistes Municipals es van començar a construir el 1980. La construcció de la instal·lació, la van encarregar a l’arquitecte Joaquim Pujol Simon, una persona molt familiaritzada amb les construccions esportives d’èlit.

L’any 1994, l’Ajuntament de Sant Celoni va decidir canviar el paviment sintètic de la pista, ja que estava molt deteriorat, per un de millor qualitat que afavoriria a l’obtenció de majors resultats. Finalment i al cap de dotze anys, el paviment sintètic es va canviar, va passar del color vermell a un de blau.

Aquest 2022 l’Ajuntament ha iniciat una nova remodelació completa, que es durà a terme en dues fases. En aquesta es renovarà totalment el paviment sintètic de les zones de competició: pista de carreres, salts horitzontals i verticals, obstacles i carrera de llançament de javelina. 

Les equipacions

El Club d’atletisme Sant Celoni s’ha identificat sempre amb els colors vermell i blanc a la seva equipació. Us presentem l’evolució de l’equipàció del CASC des dels seus origens fins a l’actualitat:

Un entorn privilegiat

L’ubicació privilegiada de la pista és una de les característiques més valorades pels atletes. L’any 1985 la Pista Municipal de Sant Celoni va ser utilitzada per rodar un anunci de la marca Renault.

Els esdeveniments més detacats

Des del seu inici el Club d’Atletisme sant Celoni ha participat de l’organització de proves atlètiques, algunes de les més destacades són:

CROS DE SANT CELONI: El primer cros es va celebrar a Sant Celoni l’any 1947 i en plena dictadura franquista, organitzat per la OJE (Organización Juvenil Española). Encara se celebra a principis de cada any. És un Cros social en el qual participen l’escola d’atletisme, els entrenadors, atletes i simpatitzants del CASC.

GRAN PREMI DE MARXA (1973-2008): El CASC va organitzar aquesta prova fins a 2008.

SANT CELONI-LA COSTA (1977-1997): Des del 1977 fins al 1997, una dura competició de marxa de 12 km disputada en carretera i pujada entre Sant Celoni (amb la sortida a la plaça de la Vila) i la Costa del Montseny. Hi havia un excel·lent ambient i una important participació dels millorsatletes del moment.

LLIGA CATALANA: Són moltes les edicions en què el Club ha acollit aquesta prova de nivell territorial des del seu primer encontre de la 4a categoria Catalana de Clubs el maig i juny de 1982.

CAMPIONATS DEL VALLÈS: El Club participa d’aquest campionat, que actualment es disputa en dues jornades. L’organització i seu s’atorga de forma rotatòria als clubs participants. La darrera organitzada pel CASC va ser la temporada de l’any 2016.

JORNADES DE CONTROL DE PROMOCIÓ: Des de fa uns anys el Club organitza periòdicament controls de promoció oberts a tots als clubs, amb molta participació d’atletes de tot Catalunya.